meditation yoga

~ Fjällyoga ~ Senioryoga ~ Barnyoga ~ HIIT ~ Yoga från grunden ~ Fjällyoga med Barn ~


~ Privatklass ~ Lugnande rörelser ~ Meditationer: Klangmeditation & Stilla meditation ~ 


~ Mindfulness ~ Företagshälsovård ~ Privata event och grupper ~

Fjällyoga

 

Yogaklasserna inspireras från Vinyasa yoga. Begreppet myntades i Indien på tidigt 1900-tal. Vinyasa är en populär yogaform som kännetecknas av härliga flödande övergångar mellan de olika positionerna, asanas, men också av att de utförs i samspel med andningen, ujjayi. Andningen skapar mer närvaro i rörelserna men hjälper dig även att samla inre kraft och styrka.


Vinyasa ger bl a ökad cirkulation, balanserar vårt nervsystem, ger ökad energi, stärker immunförsvaret, minskar stress och lugnar sinnet.


Alla klasser inleds med en lugn stund för att komma i kontakt med kroppen och nuet. Därefter en uppvärmning för leder och cirkulation. Sedan lotsas du igenom en rad positioner, asanas, där det ges alternativa varianter om du t ex har en skada eller önskar mer utmaningar. Du kommer få både dynamisk träning där musklerna stärks och pulsen kommer upp men även lugnare flöden. Stående, sittande och liggande positioner kommer sedan ta dig mot avslutningen av passet. En skön stund liggandes på mattan för att knyta ihop säcken och få en stunds avslappning.

HIIT
Fjällyoga vinyasa yoga

HIIT

 

Det står för HögIntensiv IntervallTräning men bli inte avskräckt av namnet. Passen är 20-30 min och under den tiden får du mycket träning på kort tid. Det finns mycket forskning som påvisar att det är ett effektivt sätt att snabbt få bättre kondition, bevara och stärka muskelmassan samt öka förbränningen. 


Passet inleds med en kortare uppvärmning och därefter kommer intervaller av olika övningar. Du använder bara din kroppsvikt, får olika svårighetsgrader att välja mellan samt gör övningarna i eget tempo, så därför finns alla möjligheter att träna utifrån din dagsform, kondition och styrka. Du kommer också uppleva en snabb förbättring av din ork om du tränar HIIT regelbundet, så om du vill vässa formen inför t ex vandringen, det där loppet eller skidsäsongen så är HIIT ett bra komplement i din träning.


Varje intervall är bara 20-30 sekunder och du kommer få tre olika övningar som körs i två varv. Därefter har du en stunds återhämtning innan du får 3 nya övningar som tränas igenom på samma sätt, och så vidare. Detta upplägg gör att du kommer uppleva en ökad känsla av att orka samt ha full kontroll över vad du ska göra och hur länge. HIIT passar därför alla.

Meditation

 

Meditationen kan spåras flera tusen år bakåt i tiden. Att meditera ger dig en kroppslig och mental avslappning och forskning har visat att meditation även hjälper till att bygga upp hjärnan igen efter t ex en utmattning. Meditation är inte bara stillhet och vila. Den kommer också ge dig verktyg att lättare kunna hantera stressfyllda och utmanande situationer och händelser i din vardag samt hjälpa dig att lugna tankar och oro. Det har också påvisats att meditation reglerar och balanserar både hormoner och känslor. Meditationsklasserna passar alla.


Stilla meditation  sittande eller liggande får du guidning, närvaro, lugnande musik, affirmationer och tystnad. Du kommer också guidas genom kroppens alla delar liknande yoga nidra, som kommer hjälpa muskler och din fysiska kropp att slappna av. Forskning har sett att det kan motsvara återhämtningen du får vid sömn. Hjärnan och dina tankar kommer få hjälp att lugnas och kroppen får vila.


Klangmeditation  liggande eller sittande kommer din kropp få ta emot toner och vibrationer från klangskålar i metall och kristall, trumma och röst. Ljudvågor (sång, musik, chanting, trummor) har använts i urminnes tider för välgörande och avslappnande ändamål. Klangmeditation är helt kravlöst. Du kan tilllåta dig att bara svepas med av tonerna och hitta full avslappning. Ljudvågorna kommer ge sin positiva effekt på egen hand.


Lugnande rörelser  Gående, stående, sittande och liggande guidas du genom lugna rörelser. Inspiration från bl a qigong, polaritetsyoga och mindfulness. Syftet är att komma i kontakt med kroppen och lugna nervsystemet. Att komma ner i varv utan att ligga i stilla, vilket många tycker är ett lättare sätt att komma ner i varv på. En skön stund i vardagen.

Meditation
Barnyoga

Senioryoga

 

När vi blir äldre så minskar muskelstyrkan och man kan börja uppleva sämre balans och koordination, men födelarna med rörelse är fortfarande lika stora. Lederna smörjs, strama muskler mjukas upp, kontakten med kroppen stärks och även hjärnan får träning och stimulans. Samvaro och musik är också välkända hälsofaktorer. Det här passet är anpassat för dig! Det har ett lugnare tempo, du har en stol att ta stöd av vid behov och vi kommer även sitta. Precis som i fjällyogan så har klassen en uppvärming, en mer aktiv del och avslutas sedan med en skön avslappning, sittande eller liggandes på mjukt underlag. Under hela klassen kommer du få olika alternatid så du hela tiden kan anpassa efter din kropps förmågor och begränsningar.

Barnyoga

 

Det finaste med barn är att de fortfarande har så stor kontakt med sin fantasi och lekfullhet. Under klassen Barnyoga får ditt barn utforska och utveckla sin kroppskännedom och balans genom lekfulla och roliga övningar. Yoga kan ockå hjälpa barn att stärka sin självkänsla. Många av yogans positioner har namn hämtade från olika djur vilket vi använder oss mycket av. Katten, kossan, elefanten och björnen är några av dem. Ditt barn kommer också få chansen att prova på stillhet och hur det kan kännas. Barnyoga är alltid helt utan prestationskrav och ditt barn ska hela tiden känna sig tryggt. En vuxen/barn får följa med som stöd och även delta i yogan. Klassen är uppbyggd som en berättelse där man genom klassen träffar de olika djuren och själv gestaltar dom. Klassen är också följsam utifrån barnen som deltar, vilket gör att ingen klass blir den andre lik. Barnyogan är för barn från 4 år.

Senioryoga

Yoga från grunden

 

Den här klassen är för dig som antingen är ny på yoga eller som vill fördjupa din yogapraktik. Klassen kommer innehålla mer teori och grundligare genomgångar av allt som kan förekomma i en yogaklass. Reflektioner, möjlighet att ställa frågor och få personlig hjälp att hitta rätt i positionerna. Vi kommer även göra några olika flöden så det blir delvis som en vanlig yogaklass. Här kommer du också, i lugnare tempo, få testa en mer utmanande position. En liten karamell att ta med dig hem efter klassen. Som med mycket i livet så är det ofta grunden som är viktigast, och här får du just det. 

Privatklass

 

Har du svårt att komma till studion? Tränar du hellre hemma eller i annan lokal? Vill ni vara en privat grupp?

Nu kan de flesta klasser i utbudet komma till dig och er!

Passar både i den vardagliga träningen men också som event för möhippa, födelsedag eller som en fin överraskning till någon.


Maila studionyg@gmail.com för pris och förfrågan!

Uppge:

  • Önskad plats
  • Antal personer
  • Val av klass/klasser
  • Datum och tid

Fjällyoga med Barn

 

Vill du yoga men har svårt att komma iväg själv? Då är den här klassen för dig. Fjällyoga med Barn är samma klass som Fjällyoga, men här får du ta med ditt barn. Antingen yogar barnet med dig på en matta bredvid eller så sitter barnet bredvid bland kuddar och filtar med t ex surfplatta och en film (med hörlurar så klart). Det finns också angränsande rum för barnet att sitta i om det passar bättre. I den här klassen kan det självklart uppkomma små störningsmoment men förhoppningen är att alla ska kunna känna att det blir en möjlighet till yoga och en skön timme tillsammans. Barnet ska vara yngre eller äldre än att bara vilja springa runt och leka, så även du med bebis kan komma. Du känner ditt barn bäst!

Följ oss

Godkänd för F-skatt

Copyright © Alla rättigheter förbehållna